Hlavní navigace

Zpravodajství České televize zřídí novou regionální redakci v Chomutově

28. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 3. 2012

Patnáct dosavadních mimopražských redakcí zpravodajství České televize doplní šestnáctá v Chomutově. Zpravodajskému deníku Aktuálně.cz to potvrdil ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal. Dvoučlenný štáb složený z redaktora a kameramana by měl pokrývat celé území Chomutovska a Lounska, kam dosud museli zajíždět redaktoři z krajské redakce v Ústí nad Labem.

K TÉMATU: Nové Události mají být na světové úrovni. ČT se inspirací ze zahraničí netají

Tipy C

ČT chce novou krajskou redakci zřídit do několika měsíců. Momentálně si vytipovává adepty na její obsazení. V Chomutově sídlila regionální televize DAKR, která patřila do sítě R1 vlastněné televizí Prima. Ta ji však v době ukončování analogového vysílání nechala zrušit, protože by se jí nevyplatilo hradit odpojovací časy pro vysílání v rámci celostátního programu Primy, navíc také počítala s tím, že podmínky vstupu regionů do svého vysílání v dohledné době zbaví.

Momentálně má ČT krajské redakce zpravodajství v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Chebu, Jihlavě, Karlových Varech, Klatovech, Liberci, Olomouci, Ostravě, Pardubicích, Plzni, Táboře, Trutnově a Ústí nad Labem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).