Hlavní navigace

Zpravodajská Z1 bude šetřit ještě víc než doposud

1. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 7. 2009

Ještě větší utahování opasků čeká komerční zpravodajský kanál Z1. Dnes o tom informuje deník Lidové noviny. Je zjevné, že nás čekají další úspory, to je nevyhnutelné, uvedl pro list nový šéf této stanice Zdeněk Šámal. Po snížení platů zaměstnancům televize a vypovězení pracovního poměru s některými z nich dosavadní ředitel Martin Mrnka tvrdil, že další úspory už nejsou možné.

ČTĚTE TAKÉ: Potvrzeno: Novým šéfem televize Z1 bude Zdeněk Šámal

Struktura, kterou jsem tam viděl, je mnohem hustší, než čím jsme disponovali v TA3 a ČT 24, konstatoval Šámal, který má zkušenosti z obou těchto médií. První stanici na Slovensku spoluvytvářel, zpravodajskou Čtyřiadvacítku zakládal. V době jeho funkce vznikl i sportovní kanál ČT 4. Úkol Z1 je tedy pro nejbližší měsíce jasný: Dosáhnout co nejvyšší efektivnosti vložených prostředků při zachování kvality vysílání, řekl partner skupiny J&T, která stanici vlastní, Dušan Palcr.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).