Hlavní navigace

Zpravodajská Deutsche Welle dostupná i v Česku výrazně posílí servis v angličtině

20. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mateřskou němčinu chce naopak DW ve vysílání upozadit, ale úplně se jí vzdávat nebude. Nadále s ní počítá na webu, kde nabízí informační servis i v dalších 29 jazycích.

Ještě vyšší podíl anglicko-jazyčného vysílání než doposud chce nabídnout německý zpravodajský kanál Deutsche Welle, který je dostupný u vybraných kabelovýchIPTV operátorů také v České republice a na Slovensku. Na dnešním setkání se zaměstnanci to řekl ředitel stanice Peter Limbourg. Za cílením primárně na angličtinu je touha zástupců televize více oslovit globální publikum. Limbourg označil angličtinu za vlajkovou loď novinařiny. Němčiny se televize vzdát nechce, ale bude se jí věnovat především na webu a také v rámci vzdělávacích kurzů, které připravuje.

BRAND24

Z ARCHIVU: Německo chce být lépe vidět. Stanice Deutsche Welle posilí a promění se

Němčina je pochopitelně pro Deutsche Welle důležitým jazykem. V on-line prostoru nabízíme německy mluvící komunitě obsah na webu dw.de, konstatoval ředitel zpravodajské televize DW, který uvedl, že v rámci teritorií se chce zaměřit především na dění v Asii (Afganistan, Čína, Irán), Africe, arabském světě, Rusku, Latinské Americe a evropských zemích, které provází krize, mimo jiné Řecko, Itálii nebo Španělsko. Informační servis v angličtině se výrazně zvýší a přibude i zpravodajských bloků. DW slibuje, že pořady, které ve vysílání zůstanou, budou ještě propracovanější.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).