Hlavní navigace

Zmizel web Rádia Viva, zřejmě nemělo zaplacenou doménu

19. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 3. 2009

Slovenské komerční Rádio Viva, které určitý čas vysílalo i terestriálně v Praze, zřejmě nezaplatilo za provoz svoji domény. Na jeho stránkách se objevila prezentace telekomunikační společnosti VNET, která je registrátorem domény www.radioviva.sk. Všiml si to server Mediálně.sk, který zároveň upozornil na to, že vysílatel svojí doménu i nadále aktivně promuje.

BRAND24

Správce slovenských domén SK-NIC ve své databáze dnes hlásí, že platnost domény www.radioviva.sk je zaplacená až do 26. ledna 2010. Původně se objevila informace, že doména nebyla prodloužená a běžela náhradní lhůta, ve které mohl vlastník prodloužení uplatnit. Provoz webu se zřejmě zastavil proto, že vysílatel nezaplatil za provoz domény svému registrátorovi, tedy společnosti VNET, a ta stránky Rádia Viva dočasně vyřadila z provozu. Rádio Viva ale prostřednictvím servisní společnosti odmítlo, že by nezaplatilo doménu. Problém prý není na jejich straně, a web by měl být zanedlouho opět v provozu.

Cena za roční provoz domény na Slovensku je přibližně 20 Eur bez DPH, je ale možné si ji objednat jen na dobu jednoho roku. Dalším výrazným omezením slovenského doménového prostoru je fakt, že SK doménu smějí vlastnit pouze fyzické osoby a subjekty se sídlem na Slovensku. I proto není možné, aby firma ze zahraničí měla řádně registrovanou doménu u našich východních sousedů. Tyto situace se mnohdy řeší pronájmem domény od slovenského subjektu po dobu její platnosti.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).