Hlavní navigace

Změny ve schématu ČT pocítí diváci už od začátku nového roku

9. 12. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
9. 12. 2011

Českou televizi čekají od začátku příštího roku významné změny v programovém schématu jejího prvního kanálu. Ve vysílání Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu je dnes odhalil generální ředitel veřejnoprávního televize Petr Dvořák. Cílem bylo nastavit standardní divácké návyky a vytvořit schéma, které bude sebevědomé a nebude protiprogramovat proti komerčním televizím, uvedl nový generální ředitel České televize Petr Dvořák.

K TÉMATU: Česká televize chce od příštího roku oddělit výrobní a vysílací roli televize

Jednu z prvních změn zaznamenají diváci již ráno, kdy se na Jedničce nebude vysílat lifestylové, ale stejně jako na ČT 24 zpravodajské ráno. Původní formát však z obrazovky nezmizí. Zařazen bude do odpoledních hodin. Určitě to ozvláštní a zatraktivní program, myslí si Dvořák. Po Událostech v regionech se bude vysílat pět dní v týdnu nová vědomostní soutěž. Od 20 hodin se bude kombinovat původní tvorba a akvizice. Duše České televize je zaprášená pod nánosem pavučin a trochu ustrašená. Mým cílem je, aby se Česká televize stala opět sebevědomou institucí, která má nezastupitelnou roli a je moderní firmou, uvedl Dvořák.

NEPŘEHLEDNĚTE: Vedení České televize je kompletní. Kdo zůstal a kdo je v něm nový?

V pondělí večer se bude na ČT 1 vysílat nový seriál Život je ples, v úterý silné koprodukční filmy, ve středu Pošta pro tebe a po něm špičkové světové seriály, ve čtvrtek Dobrodružství kriminalistiky a v pátek klasika, kterou je trojice Vyprávěj, 13. komnata a talkshow Všechnopárty. O víkendu chce ČT přinést alternativu ke komerčním stanicím, které ve většině případů vysílají filmy. Veřejnoprávní médium nabídne v sobotu zábavu, například v podobě televizních nebo hereckých cen, případně Miroslava Donutila nebo Zázraky přírody a další formy. V neděli by se nic měnit nemělo včetně magazínu 168 hodin. Původní česká tvorba patří podle Dvořákových slov mezi silné zbraně ČT.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Hospodářské noviny: Klepetko, Maršál a další mají v Událostech skončit

Co se týká změn ve zpravodajství, konkrétní datum pro změny by měl být znám na konci ledna. Nezáleží to jen na naší vůli, ale musíme udělat řadu změn, i technických vylepšení. Technika se musí objednat, konstatoval v rozhovoru pro Radiožurnál Dvořák. Co se týká personálií a výměny moderátorů, Dvořák konkrétní nebyl. Zvažujeme různé varianty. Chceme, aby Česká televize upřednostnila lidi, kteří přijdou zevnitř. Je to i vůči nim fér, uvedl bývalý generální ředitel televize Nova a současný šéf veřejnoprávního média z Kavčích hor Petr Dvořák.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).