Hlavní navigace

Získá parlamentní televizi 24cz skupina PPF?

5. 3. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
5. 3. 2007

Kabelový a satelitní kanál 24cz, který zprostředkovává přímé přenosy z jednání Poslanecké sněmovny, Evropského parlamentu, ale také záznamy ze schůzí Senátu, sněmovních i senátních výborů, by mohla získat finanční skupina PPF. Té už dříve patřila televize Nova, než ji před půldruhým rokem prodala americké mediální skupině CME.

Do rukou PPF by se mohla televize 24cz dostat prostřednictvím jejího současného majitele, multimilionáře Miloše Červinky. Jak uvedla MF Dnes, Červinka loni ovládl prostřednictvím vlastní firmy Atrident společnost Espanta, která je většinovým vlastníkem firmy Region Media, držitele vysílací licence 24cz. V televizi vlastním majoritu, potvrdil listu Červinka.

Transakce měla dosáhnout několika desítek milionů korun a obsahovala i splacení dluhů 24cz, které podle MF Dnes dosáhly dvaceti milionů Kč. Červinka plánuje další investice, televize po změně majitele požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o další satelitní licenci pro zpravodajskou stanici 24 Plus. Podle podnikatele by to měl být základ nově založené multimediální divize společnosti MCA, která se dosud věnovala developerské činnosti.

Dosavadní Červinkovy podnikatelské aktivity v oblasti nákupu pozemků financovala česko-švýcarská skupina Appian, letos v lednu ale tyto pohledávky převzala PPF Banka. Poté začala PFF s Červinkou jednat o vstupu do jeho firem. Jednání by měla skončit v nejbližších týdnech, PPF je však nechce komentovat. Červenka pouze potvrdil, že jednání s partnerem probíhají, napsala MF Dnes s tím, že zastoupení obou partnerů ve firmách by mělo být rovnocenné.

Deník také uvedl, že skupina PPF mohla do televize 24cz vstoupit už přede dvěma lety. Tehdy parlamentní televize počítala s financováním z koncesionářských poplatků, tento záměr ani obchod s PPF ale nevyšel. Zájem o parlamentní televizi měl i majitel Třineckých železáren a barrandovských filmových ateliérů Tomáš Chrenek, kterému patří digitální televize Barrandov. Také v jeho případě nakonec k obchodu nedošlo.

BRAND24

Ředitelem televize 24cz nadále zůstává její dosavadní vlastník Jan Fulín.


iDnes.cz: Pozemkový král koupil parlamentní televizi 24cz

Jan Fulín pro Digizone.cz: 24cz nabídne video na vyžádání z parlamentu (30.12.2005)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).