Hlavní navigace

Zhoršení příjmu z jihlavské Javořice se věnovala i reportáž ČT

18. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 5. 2009

Jak jsme vás již před týdnem na DigiZone.cz informovali, společnost České Radiokomunikace (ČRa) omezila z důvodu příprav vysílače Jihlava – Javořice na digitální vysílání šíření analogového signálu. Česká televize při této příležitosti odvysílala přibližně dvouminutovou reportáž, která se tématu věnovala. Jejím autorem byl redaktor Radovan Daněk. Diváci si stěžují především na zhoršený analogový signál.

Také v centru Jihlavy to znamená praktické znemožnění sledování tří analogově šířených televizních programů, uvedl na webu zpravodajský kanál ČT 24. Maličké zhoršení problémů s příjmem přiznal i vedoucí útvaru rozvoje ČRa Jiří Vykydal. V posledních dnech června bychom měli jak analogové, tak nové digitální vysílání přesunout do nové hlavní vysílací antény a ten stav by se měl vrátit do původní podoby, dodal Vykydal. Největším přínosem pak bude pro diváky pochopitelně vysílání multiplexu 1 s programy České televize a stanicemi Českého rozhlasu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).