Hlavní navigace

Zhořelec nedaleko Frýdlanského výběžku čeká rozšíření DVB-T nabídky

12. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Diváci v této oblasti už mají možnost přijímat lokální televizi eRtv. Ze saského Löbau pak vysílají tři zemské multiplexy na kanálech 27, 36 a 39 s regionálními i celostátními programy.

Saský regulátor SLM (Sächsische Landesanstalt für privaten Rundfunk und neue Medien), který je tamní obdobou naší vysílací rady, zveřejnil na svých webových stránkách výzvu, jež se týká pozemního digitálního vysílání (DVB-T) v této části Německa. SLM vypsal veřejné výběrové řízení na jednu programovou pozici pro potřebu města Zhořelec (Görlitz). To se nachází přímo nad Frýdlantským výběžkem. V praxi to tak znamená, že kanál, který by tuto kapacitu do budoucna obsadil, by mohli sledovat i zájemci na omezeném území Liberecka.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Diváci na Liberecku mohou zachytit nový regionální DVB-T multiplex z Německa

Regulátor zatím nezveřejnil bližší podrobnosti týkající se tohoto řízení. Jisté je pouze to, že výherci bude v jednom z pozemních multiplexů vyhrazena datová kapacita 4,79 Mbps. Do veřejné soutěže se mohou přihlásit jak zájemci z řad televizních stanic, které vysílají v režimu 24/7, tedy 24 hodin, 7 dní v týdnu, tak i rozhlasové stanice. Kromě klasického vysílání může výherce využít zbývající kapacitu pro dodatečné služby, například elektronického programového průvodce (EPG), případně služby hybridního vysílání (HbbTV).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).