Hlavní navigace

Závažná havárie satelitu způsobila výpadek několika stanic u operátorů

28. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 1. 2010

DOPLNĚNO O OFICIÁLNÍ STANOVISKO V současné době je hned několik českých kabelových, IPTVsatelitních platforem postihnuto výpadkem kanálů Fashion TV Czech and Slovak, Nat Geo Music a programy z rodiny AXN. Podle zahraničních webů to má za následek havárie satelitu Eutelsat W2 na pozici 16 st. východně, který slouží jako distribuční právě pro tyto stanice.

BRAND24

Výpadek je závažnějšího charakteru. Zahraniční média ho zaregistrovala dnes v noci a doposud nejsou od operátora satelitu známy žádné podrobnosti. Společnost Eutelsat se k nim prozatím nevyjádřila. Podle webu mportal.hr mají problém např. také zahraniční platformy Total TV nebo Virgin Media. Eutelsat W2 slouží také jako distribuční trasa pro kanály AXN, proto mají zákazníci satelitní platformy Digi TV pouze černou obrazovku nebo informaci No Signal. Konkurenční CS Link již zvládl přeladit tyto programy na sousední družici, kam programy z této rodiny přecházejí.

AKTUALIZACE 10:30 – Společnost Eutelsat Communications dnes dopoledne oficiálně potvrdila výpadek, který nastal u jejího satelitu Eutelsat W2 na pozici 16 st. východně. Podrobnosti však v tiskové zprávě neuvedla. Omezila se pouze na stručné konstatování, že technická anomálie je v současné době řešena odborníky společnosti a všechny služby by měly být postupně obnovovány.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).