Hlavní navigace

Zaměstnanci Českého rozhlasu budou „grilovat“ Petra Duhana

3. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 3. 2010

Setkání zaměstnanců Českého rozhlasu s prozatímním ředitelem Petrem Duhanem svolali na příští středu 10. března odboráři tohoto veřejnoprávního média. Setkání proběhne od 11 hodin v prostoru atria hlavní budovy ČRo v Římské ulici v Praze, vyplývá z pozvánky, kterou rozeslal odborový předák Jiří Hubička a kterou má server DigiZone.cz k dispozici.

K TÉMATU: Odstupte, vyzvali Radu Českého rozhlasu odboráři. Škodíte rozhlasu, míní

S ohledem k tomu, že nový termín setkání jsme určili nejen se souhlasem, ale přímo na výzvu prozatímního ředitele ČRo Petera Duhana, není pochyb o tom, že diskuse proběhne v atmosféře otevřenosti, uvedl Hubička. Odboráři už začátkem tohoto týdne vyzvali členy Rady ČRo k rezignaci. Pokud by radní odmítli odstoupit, odboráři naléhají na poslance, aby je odvolali.

ČTĚTE TAKÉ: Prozatímní ředitel nařídil urychlený vnitřní audit Českého rozhlasu

Tipy C

Podle odborů nese rada přímou odpovědnost za situaci, v níž se veřejnoprávní rozhlas nachází v posledním roce, a především za nejistotu způsobenou častými výměnami na pozici generálního ředitele ČRo. Loni v červenci rada odvolala tehdejšího generálního ředitele Václava Kasíka, v září na jeho místo zvolila Richarda Medka. Ten však ke konci letošního února rezignoval a krátce předtím mu rada schválila novou manažerskou smlouvu s vyšším odstupným.

Připravované setkání se zaměstnanci ČRo zmínil v pondělním pořadu Hyde Park na zpravodajském kanálu ČT 24 i prozatímní ředitel rozhlasu Peter Duhan, který právě v pondělí převzal vedení ČRo od odstoupivšího Richarda Medka. Bude grilování, naznačil Duhan, že dojde i na nepříjemná témata.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).