Hlavní navigace

Zak TV spustila zkušební vysílání v západočeském multiplexu 3

12. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 1. 2012

UVNITŘ VIDEO Západočeská televize Zak TV dnes vstoupila na vysílače multiplexu 3 v západních Čechách. Stalo se tak tři dny před oficiálním startem tohoto programu, který byl stanoven na 15. ledna 2012. Server DigiZone.cz na tuto skutečnost upozornil jeho čtenář Daniel NeumannPlzně, který ověřil, že Zak TV je v tuto chvíli dostupná na vysílačích Plzeň – Krašov a Sušice – Svatobor. Přítomnost v poslední lokalitě, Karlovy Vary – Tři Kříže, ověřit nemohl.

Tipy C

K TÉMATU: Plzeňská Zak TV umístila na YouTube upoutávku na svůj obnovený start

Zak TV zatím nešíří klasický program, ale pouze nabízí promo smyčku, kde se diváci dozvědí o existenci nového kanálu, který fungoval dříve jako součást sítě regionálních televizí R1. Ta k datu 1. ledna 2012 zanikla. Kromě vysílání Zak TV v rámci multiplexu 3 se pro tento krok rozhodla také liberecká Genus TV. Od února se divákům představí jako inovovaná Genus Plus z Ještědu a Černé hory. R1 Lyra zanikla, TV Morava a TV Vysočina pokračují v rámci ranního regionálního okna na stanici Prima love. Podle informace v promo smyčce je start Zak TV stanoven na 15. ledna v 17 hodin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).