Hlavní navigace

Zájem testovat v českém DVB-T2 má i Euronews a Óčko. Nova nabídku odmítla

22. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

České Radiokomunikace se předběžně dohodly také na účasti Primy a Barrandova, s Českou televizí stále vyjednávají. Odmítla pouze Nova.

Bez televize Nova se bude muset obejít chystaný test digitálního televizního vysílání druhé generace (DVB-T2), který připravují České Radiokomunikace. Nejsledovanější česká televize nabídku na bezplatnou účast v experimentálním vysílání odmítla. ČRa však získaly předběžný souhlas Primy, Barrandova, Óčka a ústně se dohodly i s evropským zpravodajským kanálem Euronews. Nadále pak vyjednávají i s Českou televizí. V rozhovoru pro server DigiZone.cz to řekl vedoucí útvaru strategických projektů a regulace ČRa Jiří Vykydal.

Tipy C

K TÉMATU: Jiří Vykydal: Stát chce vrátit část kmitočtů DVB-T, měl by tedy pomoci zavést DVB-T2

„Nova od nás samozřejmě také dostala nabídku, ale odpověděla nám, že v tuto chvíli neuvažují o vstupu do experimentu DVB-T2,“ uvedl Vykydal. „Zatím tedy máme čtyři potenciální zájemce, kteří by šli do tohoto experimentu s námi a s dalšími ještě jednáme,“ dodal. Test DVB-T2 ale nezačne dříve než v červenci, protože do tohoto měsíce si nechal Český telekomunikační úřad (ČTÚ) lhůtu na rozhodnutí, zda ČRa přidělí kmitočty pro experimentální vysílání. Nyní po firmě chce, aby doplnila svoji žádost z letošního února.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).