Hlavní navigace

Zájem o televize s plochou obrazovkou se do roku 2012 zdvojnásobí

21. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 2. 2008

Spojené státy a Čína potáhnou v následujících čtyřech letech globální prodej televizorů s plochou obrazovkou. Poptávka po těchto typech televizorů se do roku 2012 více než zdvojnásobí, a na celém světě by se mohlo za čtyři roky prodat asi 180 milionů kusů těchto přijímačů. Vyplývá to z prognózy Japonského sdružení výrobců elektroniky a informačních technologií (JEITA), o níž informovala agentura ČTK.

BRAND24

Jenom o LCD televizory by měla během následujících pěti let vzrůst poptávka na 155 milionů kusů, zatímco loni si tohoto typu televizního přijímače prodalo na celém světě 74,8 milionu kusů. O plazmové televizory je zájme výrazně nižší. Do pěti let by se jich mělo prodat 25 milionů, loni to bylo 11,4 milionu kusů. Sdružení vychází z předpokládané poptávky v 51 zemích světa, mezi nimiž jsou všechny zásadní státy.

Naprostý prim v prodeji mají LCD televizory od jihokorejské společnosti Samsung a japonské firmy Sony. V prodeji plazmových televizorů vede japonský koncern Matsushita, známý pod značkou Panasonic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).