Hlavní navigace

Začala se natáčet První republika II. Děj se posouvá o téměř deset let

18. 11. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ GALERIE – Česká televize natáčí druhou řadu oblíbeného seriálu a očekávat prý máme obdobnou atmosféru i herce.

Aféry, svár dvou zarputilých bratrů s temnou minulostí i kriminální zápletky. To vše diváci uvidí v pokračování výpravné ságy, která například u svého předposledního dílu oslovila 1,091 milionu dospělých diváků a 36,25 % publika. V hlavních rolích se opět objeví Jiří Vyorálek, Markéta Plánková a Ján Koleník.

„Píše se podzim roku 1928 a Jaroslav Valenta se vrací domů z vězení. V rodinné firmě o něj ale nikdo nestojí, spíše by rádi, aby odešel na venkov hospodařit s otcem Aloisem. Bratr Vladimír v této době vede povoznictví, kde těží především z legionářské minulosti a kontaktů získaných za války ve Francii. Jaroslav ale není typ, co by se jen tak snadno vzdával. Je odhodlaný získat zpátky osobní pověst, respekt ve společnosti i úspěch v obchodu.“

Oba bratři také soupeří o místo v rodině i ve firmě a tentokráte se více odhaluje Vladimírova minulost i válečné události.

K TÉMATU: Česká televize začala natáčet seriál První republika

Seriál První republika od tvůrců Vyprávěj odvysílá ČT 1 na přelomu ledna a února 2014

Za těch osm let měl Jaroslav spoustu času přemýšlet a pracovat na sobě. Nyní se chce vrátit zpět do dění, snaží se být prospěšný firmě. Myslím, že mu vězení v lecčem pomohlo, ačkoli se stal temnějším, popisuje Jaroslava jeho představitel Jiří Vyorálek a dodává: Na druhou stranu tam ale potkal nové kamarády, kteří mu sice místy hodně komplikují život, ale zároveň jiné nemá. Samozřejmě zůstává ústřední konflikt mezi bratry – šlo o holku a takové věci se nezapomínají.

Zaměření seriálu odpovídá i výběr lokací. Natáčelo se mj. v lomu v Koněprusích, na zámku ve Zruči nad Sázavou, Jevanech nebo na pražské Invalidovně. Režie se opět chopil Biser Arichtev, děj se posouvá o téměř deset let, kdy rodina řeší další existenční problémy.

První republika II bude mít třináct dílů a stále má jít o dobový seriál, či spíše ságu, s významnou kriminální linkou. Oproti úvodní řadě, která byla zaměřena na Kláru a Vladimíra, se děj dvojky více věnuje Jaroslavovi a jeho dvěma dcerám – Elišce a Ireně.

BRAND24

První republika II

autoři projektu: Jan Coufal, Bára Bulvová a Filip Bobiňski // scénář: Jan Coufal // režie: Biser A. Arichtev // vedoucí projektu: David Musil // výkonný producent: Jan Rolínek // kreativní producent: Jan Maxa // producenti: Filip Bobiňski a Petr Šizling // hrají: Markéta Častvaj Plánková, Jiří Vyorálek, Ján Koleník, Robert Urban, Kristýna Liška Boková, Jan Vlasák, Tomáš Topfer, Zdena Studénková, Veronika Arichteva, Anna Fialová, Bořek Joura, Brigita Cmuntová, Taťjana Medvecká, Stanislav Majer // pro ČT vyrábí: Dramedy Productions

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).