Hlavní navigace

Mrnka: Z1 o skandálu s Topolánkovým letem na Sardinii informovala

21. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 6. 2008

DOPLNĚNO Generální ředitel zpravodajské televize Z1 Martin Mrnka odmítá nařčení, že by tato digitální stanice neinformovala o tom, jak premiér Mirek Topolánek a ministr dopravy Aleš Řebíček využili soukromého tryskáče investiční skupiny J&T pro cestu na Sardinii. J&T je prostřednictvím akciové společnosti První zpravodajská majitelem Z1.

K TÉMATU: Majitel Z1 vzal na letecký výlet dalšího ministra. Na Slovensku

BRAND24

Televize Z1 samozřejmě o skandálu s letem Mirka Topolánka informovala. Dokonce dříve, než většina ostatních, sdělil Mrnka serveru DigiZone.cz. O tom, že Topolánek využil pro cestu na Sardinii soukromé letadlo společnosti ABS Jets, která patří skupině J&T, informovala média poprvé ve čtvrtek 29. května. Televize Z1 zahájila vysílání v neděli 1. června.

Informaci o tom, že premiér využil pro let na Sardinii letadlo skupiny J&T, jsme vysílali ve středu 4. června. MF Dnes o ní na titulní straně informovala o den později, ve čtvrtek 5. června, upřesnil Mrnka. Podle generálního ředitele Z1 tato zpráva zazněla v pořadu Z titulní strany, v němž televize informuje o tom, co přinese zítřejší tisk.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).