Hlavní navigace

Z platformy Horizon od UPC zmizel Facebook, objevit by se měly nové aplikace

28. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Tato změna se netýká pouze nás, ale všech poskytovatelů této aplikace po celém světě. Nadále však s Facebookem jednáme o možnostech dlouhodobější spolupráce,“ sdělil naší redakci mluvčí firmy.

Největší kabelový operátor u nás, společnost UPC Česká republika, odstranila před několika dny ze své multimediální platformy Horizon aplikaci Facebook. Podle mluvčího firmy Davida Frodla k tomuto kroku bylo přistoupeno proto, že se americká sociální síť rozhodla pro změnu strategie a již nadále nepodporuje přítomnost v televizních aplikacích třetích stran. Vyřazení Facebooku tak mohli v minulosti pozorovat například i majitelé chytrých televizorů (Smart TV) různých značek. Vyřazení aplikace jsme zaznamenali mimo jiné u LG.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: UPC loni vydělala 164 milionů po zdanění, celkové tržby se přehouply přes čtyři miliardy

Tato změna se netýká pouze nás, ale všech poskytovatelů této aplikace po celém světě. Nadále však s Facebookem prostřednictvím naší mateřské společnosti Liberty Global jednáme o možnostech dlouhodobější spolupráce, sdělil naší redakci mluvčí UPC, který zároveň potvrdil, že do budoucna chystá operátor přidávání dalších aplikací. V současné době funguje ze sociálních sítí na Horizonu pouze Twitter a YouTube, dále je zde podpora služeb Flicker a Picasa, k dispozici jsou i aplikace CNN a Al Jazeera News.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).