Hlavní navigace

YouTube nabídne pořady z videotéky MGM

10. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 11. 2008

Vyšší příjmy z reklamy by měly společnosti YouTube přinést televizní a filmové pořady z videotéky firmy Metro-Goldwyn-Mayer. O této novince informovala zpravodajská agentura Reuters. Podobnou smlouvu už má YouTube uzavřenou např. s firmou CBS. Ta bude na stránkách oblíbeného komunitního videoserveru nabízet např. seriály Star Trek, Mladí a neklidní nebo Beverly Hills 90210. Prvním pořadem, který by se měl na YouTube od MGM objevit, jsou American Gladiators. K dispozici budou také filmy Neprůstřelný mnich a Sedm statečných.

YouTube se díky novým dohodám stává přímým konkurentem stránek Hulu, které patří společnostem News Corp a NBC Universal. Hulu na svých stránkách nabízí v plné délce pořady televizních stanic Fox, NBC a CBS. YouTube jsou největšími internetovými stránkami pro sdílení videa, v srpnu je navštívilo více než 300 milionů uživatelů. Hlavní nabídku stránek však nadále tvoří krátká videa natočená běžnými uživateli internetu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).