Hlavní navigace

Web ČRo k předsednictví EU od ledna, v pololetí pak zpravodajský portál

27. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 11. 2008

Veřejnoprávní Český rozhlas se při příležitosti předsednictví naší země Evropské unii chystá spustit web věnovaný této významné události. V ostrém režimu by měly být stránky od 1. ledna příštího roku. Ve středu to na zasedání Rady Českého rozhlasu uvedla šéfredaktorka Rádia Česko Hana Hikelová. Na webu v současné době pracují pouze tři lidé, ale počítá se ještě s přijetím jednoho člověka. V březnu pak tuto skupinu rozšíří z Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu zaměstnanci, kteří připravují současný iŽurnál.cz.

Docházelo by k postupnému útlumu značky www.izurnal.cz jako takové, s tím, že kolem pololetí příštího roku bychom rádi plně zprovoznili webové stránky zpravy.rozhlas.cz, kde by bylo komplexní zpravodajství a publicistika Českého rozhlasu jak v textové, tak samozřejmě ve zvukové podobě, konstatovala Hikelová. Rozpočet zejména na zpravodajský web na rok 2009 je 13,3 milionu korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).