Hlavní navigace

Významní vysílatelé postupně upouštějí od šíření programů ve 3D

31. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Za poslední dva měsíce oznámily ukončení vysílání ve 3D tři subjekty. I když byly z různých koutů světa, všechny se shodly více méně na tom samém – o tento formát nebyl dostatečný zájem.

Trojrozměrné zobrazení (3D) netáhne tak, jak by se předpokládalo. Už několik velkých firem bylo nuceno nakonec od šíření takových stanic upustit. Po ESPN a britské BBC ukončil existenci svého kanálu také australský operátor Foxtel. Na tuto skutečnost upozornil server Digitalfernsehen.de. Foxtel uvedl, že mezi zákazníky nebyl o obsah ve 3D dostatečný zájem. Pro výrobce elektroniky, kteří viděli v trojrozměrném zobrazování budoucnost, určitě není tato skutečnost dobrou zprávou. ESPN, BBC i Foxtel avizovaly tyto kroky v posledních dvou měsících.

BRAND24

Z ARCHIVU: LG rozdává k vybraným 3D televizorům zdarma 3D kamery nebo 3D filmy na Blu-ray

Právě ESPN, která v těchto dnech stahuje z Evropy kanály ESPN America a ESPN Classic, se nechala slyšet, že 3D formát opustí a bude se věnovat raději formátu Ultra HD, například rozlišení 4K, které nabízí 4× vyšší kvalitu než formát Full HD. Dokáže ho uplatnit například při veřejné projekty sportovních přenosů. Připomeňme, že už začátkem roku 2012 od 3D formátu upustil francouzský operátor placené televize Canal+, a to jen necelý rok po boomu této technologie. 3D formát označil jako „propadák“ i Bob Zitter, výkonný viceprezident a technický ředitel (CTO) HBO.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).