Hlavní navigace

Cyrrus: Hospodářské výsledky CME přinesly investorům zklamání

4. 11. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 11. 2005

Hospodářské výsledky mediální společnosti CME, majitele televize Nova, za třetí čtvrtletí letošního roku nejsou nijak pozitivní. Podle analytické společnosti Cyrrus prokázaly ještě větší propad, než se původně očekávalo. CME za třetí čtvrtletí 2005 vykázala tržby 292,47 milionu dolarů, což je skoro o deset milionů dolarů méně, než se odhadovalo. Hlavní tahoun celé společnosti, TV Nova, byla do výsledků započtena až od 2. května 2005, v třetím kvartálu však přidala méně (tržby jen 40,833 mln. dolarů) než za celé dva konsolidované měsíce v 1H05, uvádí Cyrrus ve své analýze hospodářských výsledků CME za třetí kvartál letošního roku.

BRAND24

Analytici upozorňují, že CME zklamala ve všech zemích, kde působí. Když už například Ukrajina vykázala solidní tržby, její výkon byl degradován na bázi vysokých provozních nákladů. Největším překvapením je Chorvatsko, propadající se do stále hlubší ztráty, dále výsledky o pětinu horší než naše odhady oznámily i Slovensko a Slovinsko, uvádí zpráva Cyrrus. Výrazná změna byla podle ní vidět v odpisových plánech již v prvním pololetí. Zajímavý je i další nárůst mimořádných příjmů z kursových operací (30,286 milionu dolarů), a i nejasné zaúčtování překlenovacího úvěru se projevilo na ztrátě 9,6 milionu dolarů, konstatují analytici.

Celkově hodnotí Cyrrus výsledky CME negativně. I přesto, že třetí kvartál je nejslabším obdobím v roce, poklesly EBITDA marže na Slovensku a Ukrajině silně pod třicetiprocentní hranici a suma EBITDA marže přesně na třicet procent je výsledkem více než slabým. Akcie tak i přes novou ukrajinskou akvizici budou nejspíše pokračovat v klesajícím trendu. Podrobnosti v analýze společnosti Cyrrus.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).