Hlavní navigace

Vysílací rada zlegalizovala Fleischmannově Rádiu Zet zařazování hudby

21. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zatímco manažeři české pobočky Lagardère byli dlouhodobě toho názoru, že licence hudbu ve vysílání „Zetka“ vyloženě nezakazuje, vysílací rada s nimi nesouhlasila.

Provozovatel zpravodajského a publicistického projektu Rádio Zet, které provozuje skrze společnost BBC Radiocom mediální dům Lagardère Active Česká republika vedený Michelem Fleischmannem, se už nemusí obávat, že by ho Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) v budoucnu popotahovala za zařazování hudby. Zatímco Fleischmannovi manažeři byli toho názoru, že licence hudbu ve vysílání „Zetka“ vyloženě nezakazuje, vysílací rada s nimi nesouhlasila. BBC Radiocom byla za zařazování těchto bloků několikrát regulátorem popotahována.

K TÉMATU: Rádio Zet/BBC chce zlegalizovat zařazování hudby, žádá RRTV o změnu licence

Rada udělila předchozí souhlas se změnou skutečností uvedených v žádosti o licenci k provozování rozhlasového vysílání programu ZET prostřednictvím vysílačů spočívající ve změně znění popisu vysílání v českém jazyce v programovém a vysílacím schématu tak, že nově bude znít „v českém jazyce – zpravodajství, publicistika, vzdělávání, sport, zábava a hudba“, a v doplnění nové licenční podmínky tohoto znění: „V rámci vysílání (bloků) v českém jazyce musí časový rozsah vysílaného zpravodajství, publicistiky, vzdělávání, sportu a zábavy ve svém souhrnu převažovat nad celkovým rozsahem vysílané hudby, uvedla rada.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Fleischmannovo české vysílání BBC se může přejmenovat, RRTV schválila změnu

Regulátor dále souhlasil s tím, že v pracovní dny bude blok v českém jazyce zařazován v čase od 6.00 hodin do 19.00 hodin a o víkendech a svátcích bude zařazován v čase od 7.00 hodin do 18.00 hodin. V ostatních časech bude zařazováno vysílání stanice BBC World Service v angličtině. V rámci bloku denního vysílání v českém jazyce bude vysílaná i souhrnná tříminutová zpravodajská relace BBC World Service v angličtině, a to zpravidla každou hodinu ve třicáté minutě. Lagardère může slavit už díky rozhodnutí vysílací radě na jejím předchozím zasedání. Tehdy RRTV souhlasila s tím, že Rádio Zet nemusí do svého vysílání zařazovat bloky, jejichž dodávku si původně nárokoval Český rozhlas.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).