Hlavní navigace

Vysílací rada uložila svému úřadu, ať monitoruje třetí řadu VyVolených

11. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 7. 2007

Úřad Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) bude podrobně monitorovat začátek třetí řady reality show VyVolení – Noví hrdinové, jejíž start naplánovala televize Prima na konec srpna. Vyplývá to z tiskové zprávy vydané po úterním zasedání RRTV. Radní tak chtějí předejít problémům, kvůli kterým Primě při minulých dvou řadách VyVolených uložili pokuty v celkové hodnotě několika desítek milionů korun.

Rada uložila Úřadu monitorovat všechny pořady série VyVolení – Noví hrdinové, které budou do vysílání programu Prima televize zařazeny na přelomu srpna a září 2007. Ke všem pořadům, jejichž vysílání bude zahájeno v době od 6:00 do 22:00 hodin, zpracovat analýzu zejména z pohledu § 32 odst. 1 písm. c), e), f), g), i) a j) zákona č. 231/2001 Sb. U všech pořadů, jejichž vysílání bude zahájeno po 22:00 hod., zpracovat analýzu zejména z pohledu § 32 odst. 1 písm. e) a h) zákona č. 231/2001 Sb., stojí v tiskové zprávě RRTV.

BRAND24

Zmíněné paragrafy vysílacího zákona se týkají podněcování k nenávisti z důvodů rasy, pohlaví, náboženství, národnosti nebo příslušnosti ke skupině obyvatel, zařazování pořadů, které by mohly ohrozit psychický nebo mravní vývoj dětí a mladistvých, zobrazování osob umírajících nebo vystavených těžkému tělesnému nebo duševnímu utrpení a snižující jejich důstojnost, poskytování prostoru státním orgánům a orgánům místní samosprávy, pokud jde o veřejný zájem a uchovávání záznamů odvysílaných pořadů po dobu nejméně třiceti dnů poté, co se objeví na obrazovce.

Radní také chtějí dohlédnout na to, aby dílům VyVolených odvysílaných po 22. hodině a obsahující záběry, které by mohly narušit psychický a morální vývoj dětí a mládeže, předcházelo slovní upozornění a byly označeny obrazovým symbolem pořadu nevhodného pro děti a mládež.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).