Hlavní navigace

Vydavatelství Mladá fronta získalo novou licenci pro pražskou TV Metropol

14. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Oficiálním provozovatelem stanice bude společnost MF TV, která od letošního března zajišťuje vysílání TV Metropol a je dceřinou firmou Mladé fronty

Novou vysílací licenci pro pražskou TV Metropol získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) společnost MF TV patřící vydavatelství Mladá fronta. Ta už stanici de facto provozuje od března letošního roku, kdy od dosavadního vlastníka, společnosti Metropol TV, s.r.o. převzala veškeré aktivity spojené s televizním vysíláním. Původní provozovatel poté oznámil RRTV, že k 1. červenci vrací původní vysílací licenci, která tak zanikne.

K TÉMATU: Věřitelé TV Metropol nevěří: zadlužená firma skončí, ale televize pojede dál

“Rada udělila společnosti MF TV s.r.o., IČ 271 25 785, se sídlem Praha 4 –Modřany, Mezi Vodami 1952/9, PSČ 143 00, licenci k provozování regionálního digitálního televizního vysílání šířeného prostřednictvím pozemních vysílačů na 12 let; název (označení) programu: Metropol TV, základní programová specifikace: plnoformátový program; územní rozsah vysílání: Praha a Střední Čechy, v souladu se stanoviskem Českého telekomunikačního úřadu č.j. ČTÚ – 39 785/2013 – 613 ze dne 16. dubna 2013,” oznámila Rada prostřednictvím oficiální tiskové zprávy.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: TV Metropol má nové multifunkční studio, nabízí až osm variabilních prostředí

TV Metropol se už mezitím přestěhovala do prostor vydavatelství Mladá fronta v pražských Modřanech, změnila logo a vizuál, a minulý týden zahájila vysílání z nového studia. Původní provozovatel televize, společnost Metropol TV, s.r.o., čelí insolvenčnímu řízení kvůli nesplaceným pohledávkám převyšujícím 200 milionů korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).