Hlavní navigace

Východočeská televize V1 zůstane u Radiokomunikací, výrazně zmenší pokrytí

3. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice bude od 12. listopadu využívat vysílače Hradec Králové – Hoděšovice a Pardubice-TKB. S Radimem Pařízkem se východočeská regionální televize nedomluvila.

S výrazným snížením pokrytí digitálním terestrickým signálem budou muset počítat v následujících týdnech diváci Východočeské televize V1. Stanice se od 12. listopadu přesune do Regionální sítě 8 Českých Radiokomunikací. Informovala o tom na své oficiální stránce na Facebooku. „Vé jednička“ tak od operátora neodchází, pouze se přesune z multiplexu 3, kterou ČRa ovládají skrze operátora Czech Digital Group. Zatímco doposud využívala televize vysílačů Ještěd, Černá hora, Krásné a Kamenná Horka (Svitavy), nově se bude muset spolehnout na méně významné kóty.

BRAND24

K TÉMATU: Radim Pařízek nemusí získat všechny regionální televize, kterým končí smlouva v multiplexu 3

Východočeská televize V1 bude od 12. listopadu využívat vysílače Hradec Králové – Hoděšovice a Pardubice-TKB. V Královéhradeckém kraji bude stanice nasazena na kanál 57 s výkonem 5 kW, pro Pardubicko na kanál 46 s výkonem 1 kW. Kromě pozemního digitálního signálu se budou zájemci moci spolehnout i na rozvody kabelových a IPTV operátorů. Na satelitu naopak V1 nevysílá. Provozovatel stanice doporučuje zájemcům o její program i další distribuční kanály, konkrétně on-line – na mobilu, tabletu, případně PC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).