Hlavní navigace

Východočeská televize V1 uvažuje o vysílání přes satelit Astra

10. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice by byla vůbec prvním regionálním kanálem, který by byl šířen prostřednictvím družice. Celostátního diváka by mohla oslovit dokumenty BBC a pořady zaniklé Top TV.

Po nové celoplošné televizi Pětka, která zahájení vysílání naplánovala na 15. října, by se satelitním divákům mohla na obrazovce objevit další česká stanice. O šíření signálu prostřednictvím družice uvažuje i východočeský program V1. Prozradil to její generální ředitel Roman Švec. Jednáme o zařazení naší televize do nabídek kabelových televizí a zvažujeme i satelitní vysílání, uvedl Švec. Televize V1 by tak byla vůbec prvním kanálem na orbitu zaměřeným čistě na jeden region.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Odstartovala východočeská televize V1. Podívejte se na její první minuty

Jediným zástupcem lokálních stanic na satelitu byla prozatím regionalnitelevize.cz, program, který spojuje dohromady řadu malých kanálů z celé republiky. Dodává mimo jiné i zpravodajství pro TV Pohodu podnikatele Radima Pařízka. Větší popularitu má regionální vysílání prostřednictvím družice u našich východních sousedů. Na satelitu Astra je možné naladit stanici Central TV, donedávna tu vysílala dnes již neexistující TV Patriot a šíření si tu vyzkoušela na chvíli v rámci testu i TV Region.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).