Hlavní navigace

Část východních Čech je bez signálu multiplexů 1, 2 a 3. Vysílač Černá hora má výluku

24. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Údržbová přestávka vysílače se týká pouze vysílacích sítí provozovaných Českými Radiokomunikacemi, konkurenční multiplexy Radima Pařízka výluku nemají.

Bez signálu většiny pozemně šířených televizních programů je dnes velká část obyvatel východních Čech. České Radiokomunikace totiž naplánovaly údržbovou přestávku vysílače Černá hora, který pokrývá celý Královéhradecký a významnou část Pardubického a Libereckého kraje. Úderem šesté hodiny ráno se tak odmlčely celoplošné multiplexy 1, 2 a 3, v 10 hodin dopoledne se k nim přidaly i analogově vysílající rozhlasové stanice. Výluka televizního i rozhlasového vysílání z krkonošské Černé hory potrvá až do dnešních 15 hodin. Diváků, kteří přijímají signál multiplexů 1, 2 a 3 z jiných východočeských a severočeských vysílačů (Krásné, Ještěd), se odstávka Černé hory nijak nedotkne.

UX DAy - tip 2

K TÉMATU: Další údržbová přestávka: České Radiokomunikace odstaví vysílač Radhošť

Z Černé hory momentálně nelze naladit veřejnoprávní multiplex 1 s programy České televize na kanálu 40, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov na kanálu 38 a multiplex 3 s programy Prima love, Prima Zoom, Óčko, Óčko Gold, ČT :D, ČT art, Kino Barrandov, Barrandov Plus, Šlágr TV a Východočeské televize V1. Z rádií se výluka dotkla Českého rozhlasu Radiožurnálu na frekvenci 88,5 MHz, Českého rozhlasu Vltava na frekvenci 101,9 MHz, Českého rozhlasu Hradec Králové na frekvenci 90,5 MHz, Rádia Impuls na frekvenci 92,1 MHz, rádia Frekvence 1 na frekvenci 98,4 MHz a Rádia Černá hora na frekvenci 105,3 MHz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).