Hlavní navigace

Volba prezidenta v televizi, rozhlase i na internetu

15. 2. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
15. 2. 2008

Zpravodajství z 2. volby prezidenta České republiky dnes nabídnou všechna česká zpravodajská média. Můžete si vybrat, jestli preferujete informace z televize, z rádia nebo na internetu. Speciální volební vysílání připravily veřejnoprávní Česká televize (ČT) a Český rozhlas (ČRo), pravidelnou dávku informací uvidí v živých vstupech také diváci televize Novaslovenské zpravodajské televize TA 3. Psanou formou budou pak informovat zpravodajské servery na internetu.

ČTĚTE TAKÉ: Prezidentská volba: na ČT od rána, na Nově od 12 a na Primě až večer

Ze stanic ČRo připravil volební speciál Radiožurnál i zpravodajské Rádio Česko. Volební vysílání na Rádiu Česko začalo v devět hodin a přímo z Hradu se na něm podílejí čtyři redaktory, které ve studiu na Vinohradech doplňuje tým moderátorů a redaktorů. Připraven je přímý přenos rozpravy ze Španělského sálu, zpravodajské vstupy a rozhovory s hlavními aktéry páteční volby.

Ve studiu budou kromě moderátorů Martiny Maškové a Ondřeje Černého také politologové a komentátoři. Průběh společné schůze poslanců a senátorů tak okomentují například Pavel Šaradín, Lukáš Valeš, Petr Just, Milan Znoj a Jan Outlý.

SLEDUJTE: Přímý televizní přenos ČT 24 na internetu
POSLOUCHEJTE: Internetové vysílání rozhlasové stanice Rádio Česko

Český rozhlas Rádio Česko se podílí společně s internetovou divizí Českého rozhlasu také na obsahu speciálních webových stránek k druhé volbě prezidenta. Nejnovější informace z vysílání stanic Českého rozhlasu, fotografie a v pátek také on-line zpravodajství najdete na www.rozhlas.cz/pre­zident.

V devět začalo i speciální vysílání Českého rozhlasu 1 – Radiožurnál. Komentovaný přímý přenos z volby zajistí ve studiu Jan PokornýPetrem Nováčkem a reportérky Radiožurnálu s aktuálními vstupy přímo z Pražského hradu. Spolu s nimi dění ve Španělském sále budou sledovat a komentovat bývalí ministři – Jindřich Vodička a Jiří Rusnok.

BRAND24

Společná schůze Sněmovny a Senátu začíná ve Španělském sále Pražského hradu od 10 hodin. Ve volebním klání doplní tentokrát současného prezidenta Václava Klause a profesora Jana Švejnara europoslankyně Jana Bobošíková.

PŘIPOMEŇTE SI: Hlasování poslanců a senátorů ve třech kolech 1. volby (Aktuálně.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).