Hlavní navigace

Vlastník TV Joj chce získat poloviční podíl Primy. Její majitel však nabídkám odolává

12. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O koupi polovičního podílu skupiny Prima Group se zajímá dlouhodobě slovenská skupina J&T. O prozatím neúspěšných jednáních hovořil v rozhovoru pro Hospodářské noviny Patrik Tkáč.

Patrik Tkáč, spolumajitel skupiny J&T Finance Group, která na Slovensku vlastní komerční televize Joj a Joj Plus, chce získat poloviční podíl také ve společnosti FTV Prima. Právě ta je v České republice provozovatelem televizí Prima family, Prima Cool a Prima love. Tkáč to uvedl v dnešním rozhovoru pro Hospodářské noviny. FTV Prima je polovičním vlastníkem Prima Group. Stojí za ní podnikatel Ivan Zach. Druhou část drží švédská skupina MTG.

BRAND24

K TÉMATU: Vlastník TV Joj se ohlíží po akvizicích u nás. Zájem může mít i o Primu

Doufáme, že se něco urodí kolem televizí, zkoušíme zprava zleva jednat s Ivanem Zachem o koupi TV Prima. Zatím bez výsledku, asi o prodeji zatím nepřemýšlí. Ale nejsou jen televize, je i internet, tiskoviny…, přiznal v rozhovoru pro Hospodářské noviny Patrik Tkáč. O „námluvách“ vlastníka TV Joj s majitelem Primy informoval nedávno i ekonomický deník E15. V současné době se díváme na další aktiva na českém trhu, uvedl tehdy pro list podnikatel Richard Filmel, který se označuje jako majitel firmy Joj Media House.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).