Hlavní navigace

Vlastník Pětky a TV Metropol má nově obstavený majetek i v Česku

29. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Šestice bývalých manažerů Mostecké uhelné je podezřelá z toho, že ze společnosti vyvedla přibližně tři miliardy korun, které následně použila na nákup jejích akcií.

Miliardář Luboš Měkota se spolu s dalšími pěti privatizátory společnosti Mostecká uhelná dostal do nepříjemné situace. Po Švýcarsku mu byl zabaven také majetek v České republice. Jako první o tom včera informoval Moteljlek.com, jehož provozovatelem je Miroslav Motejlek, uznávaná osobnost především v ekonomických kruzích. Po tomto webu potvrdily informaci také zpravodajské servery iHNed.cz a iDNES.cz. Z důvodu zabavení majetku přestal fungovat i penězovod do stanic Pětka a Metropol.

Tipy C

K TÉMATU: TV Pětka oficiálně potvrdila problémy se svým financováním. Hledá nového investora

Motejlek.com upozornil především na to, že miliardáři ztratili dispoziční práva ke svým účtům v českých bankách a blokace probíhá i na jejich zahraničním majetku. Byly zajištěny jejich peníze na účtech, cenné papíry a nemovitosti, které mají v České republice. Tento majetek ve výši 800 milionů jim nadále patří, ale nemohou s ním volně nakládat, uvedl pro Hospodářské noviny státní zástupce Petr Šereda. Vedení Pětky a Metropole v současné době hledá jiný způsob financování projektů. V případě, že se to nepodaří, může to pochopitelně znamenat konec obou stanic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).