Hlavní navigace

Vlastník Novy má na Ukrajině nového investora

7. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 7. 2009

Nového investora získala na Ukrajině společnost Central European Media Enterprises (CME), v České republice vlastní televize pod značkou Nova. Sama bermudská firma to potvrdila minulý týden prostřednictvím svých webových stránek. Akcionářem, který do tamního Studia 1+1 vloží sto milionů dolarů (přibližně 71.1 mil. euro), je tamní podnikatel a akcionář Igor Kolomojsky.

BRAND24

CME pro svou ztrátovou oblast nemohla získat lepšího kupce. Kolomojsky je ve východní Evropě uznávanou personou. Je vlastníkem majetku po celém světě, ale zejména v zemích bývalého Sovětského svazu. Je většinovým vlastníkem akcií PrivatBank a členem její dozorčí rady – jde o jednu z největších a nejznámějších komerčních bank na Ukrajině. Byl také akcionářem a členem dozorčí rady Ukrnafta, největším subjektem těžícím zemní plyn a naftu na tamním trhu.

Investicí sto milionů dolarů získá Kolomojsky devětačtyřice­tiprocentní podíl ve Studiu 1+1. Zbývajících 51 % akcií má podnikatel a magnát šanci získat zvýhodněně za tři sta milionů dolarů v hotovosti. Kromě Studia 1+1 je CME na Ukrajině také vlastníkem Studia 1+1 International a stanice Kino. CME je jeden z nejsilnějších a nejvíce respektovaných vysílatelů v Evropě. Jsem velmi potěšen, že se mohu podílet na budoucí expanzi do skupiny Studio 1+1, uvedl při této příležitosti Kolomojsky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).