Hlavní navigace

Vláda dnes pravděpodobně schválí Technický plán přechodu

28. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
28. 4. 2008

Jednu z nejočekávanějších událostí roku, co se digitalizace týká, má dnes před sebou vláda. Jak jsme vás již ve středu informovali, na programu jednání bude mj. schvalování Technického plánu přechodu (TPP) na zemské digitální televizní vysílání. Vyplývá to ze zápisu, který na svém webu zveřejnil Úřad vlády. TPP přijde na řadu jako čtvrtý bod schůze, předkládá ho ministr průmyslu a obchodu Martin Říman (ODS). Vláda k projednávání přizvala i předsedu Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Pavla Dvořáka.

ČTĚTE TAKÉ: Co obsahuje finální návrh Technického plánu přechodu?

BRAND24

Návrh TPP jde na vládu se dvěmi variantami termínů definitivního vypnutí zemského analogového televizního vysílání. Vedle původního data 11. listopadu 2011, které navrhuje ČTÚ, obsahuje také alternativní termín červen 2012, prosazovaný Českými Radiokomunikacemi. Toto datum do TPP doplnilo ministerstvo průmyslu a obchodu. Po schválení TPP budou mít dotčené subjekty, tedy televize a operátoři multiplexů, lhůtu 90 dnů, aby se k dokumentu přihlásily.

Dá se očekávat, že TPP dnes bude schválen. Jakmile budou známy podrobnosti, server DigiZone.cz vám je přinese.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).