Hlavní navigace

Vláda by dnes měla jednat o novém šéfovi ČTÚ

30. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 3. 2009

AKTUALIZOVÁNO Vláda by se měla na svém dnešním jednání zabývat volbou nového předsedy Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Podle zákulisních informací má velkou šanci na zvolení její současný šéf Pavel Dvořák. Kandidátkou na předsednický post je také bývalá náměstkyně ministerstva financí a spravedlnosti a současná členka rady Jana Fürstová.

K TÉMATU: Kdo povede Radu ČTÚ? Pavlu Dvořákovi končí za týden mandát

BRAND24

Dvořák je předsedou rady telekomunikačního regulátora od roku 2006, kdy vystřídal dlouholetého šéfa ČTÚ Davida Stádníka. Dříve působil mimo jiné jako poradce správních orgánů Českého Telecomu, nynější Telefóniky O2. Na setkání s novináři nedávno Pavel Dvořák řekl, že netuší, jak volba dopadne. V době, kdy mluvil o předsednictví, navíc ještě fungovala vláda Mirka Topolánka, která podala nedávno k rukám prezidenta Václava Klause demisi.

AKTUALIZOVÁNO V 16:28 ZPRÁVOU ČTK: Vláda se dnes nezabývala jmenováním nového předsedy Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) namísto Pavla Dvořáka, kterému tento týden končí mandát. Uvedl to premiér Mirek Topolánek s tím, že tento bod nebyl na programu jednání. Ministerstvo průmyslu a obchod minulý týden sdělilo, že dnes návrh vládě předloží.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).