Hlavní navigace

Vídeňská Schau TV odstartovala. Dostupná je na satelitu i v tamním DVB-T

10. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Novou rakouskou televizi je možné vzdáleně připodobnit k pražské Metropoli. Program je šířen bez kódování, takže je dostupný bez problémů i v celém Česku.

S více než půlročním zpožděním bylo spuštěno vysílání vídeňské televize Schau TV. Její programová pozice se sice objevila v tamním DVB-T již 25. října loňského roku, ale diváci tu viděli pouze statickou obrazovku s logem stanice. První vysílání se na Schau TV objevilo 1. února letošního roku, kdy ovšem dala televize prostor jinému lokálnímu programu z Rakouska, a to BKF – Das Burgenlandfernsehen. Na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, je vysílání nekódované.

Doposud se mohli diváci ve vysílání stanice setkávat pouze s programem BKF – Das Burgenlandfernsehen. Nyní své šíření odstartovala i samotná Schau TV.
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Doposud se mohli diváci ve vysílání stanice setkávat pouze s programem BKF – Das Burgenlandfernsehen. Nyní své šíření odstartovala i samotná Schau TV.

K TÉMATU: Vídeňská Schau TV dnes poprvé vysílala. Start chystá na duben

BRAND24

Webovou prezentaci televize naleznou zájemci na internetových stránkách: http://schaumedia.at/schautv.html, facebookový profil pak na adrese: http://www.facebook.com/Schau­TV?ref=ts. Zahájení vysílání programu nebylo dopředu avizováno, a tak je pochopitelně velkým překvapením. Podařilo se ho však spustit v termínu, který ukládá provozovateli, společnosti Schaumedia, zákon. Program je dostupný kromě nekódovaného vysílání přes Astru také v rámci vídeňského DVB-T multiplexu B na kanálu 34. Ten je zachytitelný bez problémů i na Moravě.

Parametry příjmu na satelitu: Astra 1KR (19,2 stupně východně), 11244/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).