Hlavní navigace

Více než polovina domácností, má mít v roce 2019 „Smart TV“

4. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Počet „chytrých“ televizorů roste ve všech vyspělých regionech a roste i na čínském trhu souběžně s tím, jak se rozvíjejí streamovací videoslužby typu VOD.

Prozrazuje to společnost IHS Technology ve své studii „TV Sets Intelligence Service“ a odhaduje, že v roce 2019 bude mít více než 50 % domácností v Japonsku, USA a v některých evropských zemích (uváděny jsou Francie, Německo a Velká Británie) tzv. chytrý televizor napojený na internet.

Japonský trh už 50 % dosáhl a v roce 2019 má překročit 60 %, v USA má být podíl na 57 % a Německo a Velká Británie by v této době už měly mít na 53 %. V případě Francie, což je poslední země Evropy, či EU, o které se studie zmiňuje, by měl být poměr mezi „chytrými“ a „hloupými“ televizory přesně na padesáti.


Autor: IHS

Svou roli na zvyšování podílu Smart TV v domácnostech by měla také sehrát rostoucí poptávka po rozlišení Ultra HD (4K) společně s nástupem technologie HDR pro hardware a pro obsah. Naděje vkládá IHS Technology i do letos zaváděných systému disků Blu-ray 4K.

Zpráva ještě doplňuje, že v Číně by mělo být v roce 2019 plných 46 % Smart TV, v Brazílii a v Rusku okolo 36 %.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).