Hlavní navigace

Viasat History nabídne dramatizované příběhy zasazené do věrných reálií

5. 4. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Viasat
UVNITŘ GALERIE – Tuto neděli, tedy 10. dubna, začíná první z příběhů kolekce Epic, třídílná minisérie v podobě politického thrilleru 37 dní – Cesta k 1. světové válce.

Viasat Epic je speciální programový blok kanálu Viasat History zaměřený na dramatizované ztvárnění historických událostí a příběhů, avšak při snaze o zachování reálií a dnes známých událostí. V praxi by tak mělo jít vlastně o tentýž přístup, který nabídl, resp. od roku 2013 nabízí, stanice History Channel.

Oficiální specifikace programového bloku Epic je následující: Cílem Viasat Epic je obohatit programovou skladbu kanálu Viasat History, která je založená na dokumentární a faktografické tvorbě, a nabídnout tak všem milovníkům historie dramatizované příběhy (především evropské) zasazené do věrných historických reálií i s důrazem na podrobné znalosti historických skutečností a souvislostí od starověku po 20. století.

ČTĚTE TAKÉ: Viasat History chce napomoci objasnit Záhady středověkých vražd

Nastupuje kanál H2 jako odpověď na poptávku po původním zaměření stanice History Channel

Viasat Epic bude vysílat v premiéře vždy v neděli v hlavním vysílacím čase (prime time) ve 21 hod. s reprízami v sobotu a neděli. Součástí bloku budou nejen dramatizované verze dokumentárních pořadů z příslušného období, ale také adaptace známé historické a literární klasiky nebo seriály zobrazené v historickém kontextu.

37 dní – Cesta k 1. světové válce (37 days – The road to World War I.) – Prvním premiérovým pořadem v rámci Viasat Epic je třídílný politický thriller, který bude očima politických vůdců a vysoce postavených státních úředníků sledovat události od zavraždění arcivévody Františka Ferdinanda d'Este 28. června 1914 po vyhlášení války mezi Velkou Británií a Německem 4. srpna.

Premiéra: 10. dubna 2016.

Vykázáni (Banished) – sedmidílný seriál, který vypráví příběh první kolonie britských vyhnanců v Austrálii na konci 18. století. Británie tehdy do Sydney posílala odsouzené zločince, sirotky, prostitutky, tuláky a jiné nežádoucí a nepohodlné osoby.V kolonii mělo za úkol pouhých sto vojáků střežit tisíc vězňů a na jednu ženu připadalo pět mužů. Mezi prvními vyhnanci byli přátelé Elizabeth Quinn, Tommy Barrett a James Freeman. Prozrazení tajného milostného vztahu prvních dvou spustí řadu událostí, která vede k vyostření nepřátelství mezi idealistickým guvernérem Phillipem a majorem Rossem, který se domnívá, že jediná šance na přežití je vládnout železnou pěstí.

Premiéra: 1. května 2016

BRAND24

Ponurý dům (Bleak House) – věrná adaptace klasického díla Charlese Dickense. Příběh se točí okolo mrazivě krásné Lady Dedlock, která skrývá temné tajemství, a nelítostného advokáta Tulkinghorna, který se snaží tajemství odhalit. Štědrý John Jarndyce, který se potýká se svojí minulostí, a jeho dva svěřenci Richard a Ada jsou stejně jako Lady Dedlock zapojeni do nechvalně proslulého případu Jarndyce vs. Jarndyce, jehož konečné řešení – bude-li vůbec možné – přinese jedné straně pohádkové bohatství. Tulkinghorn postupně odkrývá tajemnou minulost Lady Dedlock a odhalí tajemství, které navždy změní jejich život a které je stejně neuvěřitelné jako vyústění případu Jarndyce.

Premiéra: 19. června 2016

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).