Hlavní navigace

Viasat Explorer rozšířil vysílání a přešel do obrazového formátu 16:9

15. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Dokumentární kanál Viasat Explorer je další tematickou stanicí, která v poslední době přešla do obrazového formátu 16:9. Nejde ovšem zdaleka o jedinou novinku.

Diváci se dnes dočkali obrazového formátu 16:9 u dokumentární stanice Viasat Explorer. Znamená to, že majitelé LCD, LED a plasmových televizorů mají pořady už přes celou obrazovku a nikoliv pouze s černými pruhy po stranách, případně dokonce ve tvaru „poštovní známky“. Ve formátu 16:9 začaly v poslední době vysílat například stanice Discovery Channel (na našem trhu prozatím stále ve 4:3), AXN a také hudební programy MTV Hits a MTV Dance. V horizontu několika měsíců by ho měl nasadit také National Geographic Channel.

Tipy C

K TÉMATU: Viasat Explorer přejde od 15. května na širokoúhlý formát 16:9

Viasat Explorer je jediným kanálem z rodiny Visat, který je v České republice a na Slovensku dostupný ve formátu 16:9. Viasat History a Viasat Nature v klasickém rozlišení (SD) jsou nadále v původním zobrazení 4:3. Viditelná změna je také u loga stanice, které je nově červeno-bílé. Doposud bylo částečně průhledné, stejně jako je tomu u sesterských kanálů. Významnou novinkou je také prodloužení vysílacího času o jednu hodinu. Nově končí Viasat Explorer svůj program až minutu před půlnocí. Vyplývá to z elektronického programového průvodce (EPG). Na něj pak navazuje kanál Spice.

Dokumentární kanál Viasat Explorer začal vysílat ve formátu 16:9.
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Dokumentární kanál Viasat Explorer začal vysílat ve formátu 16:9.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).