Hlavní navigace

Většina Čechů touží po 3D chytré televizi, tvrdí sebevědomě firma LG

23. 11. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
23. 11. 2011

Drtivá většina návštěvníků LG kamionu, který při své road show po osmdesáti městech České republiky a Slovenska představoval nejnovější 3D chytré televizory této značky, uvažuje o koupi tohoto televizoru. Vyplývá to z průzkumu, který firma provedla mezi lidmi přímo v regionech, jež navštívila. Osm z deseti oslovených diváků (celkem šlo o 9 264 respon­dentů) uvedlo, že uvažuje o koupi 3D Smart TV.

K TÉMATU: Televizory LG pro rok 2011: pasivní 3D má činit 2/3 prodejů, ceny už pod 20 000 Kč

Češi jsou nakloněni novým technologiím a technika je hodně zajímá. V našem LG kamionu byla dostupná ta nejlepší technika určena pro domácnosti, proto byl o kamion velký zájem a navštívily jej tisíce zvědavců. Každý si tak mohl na vlastní oči vyzkoušet, jak vypadá naše řešení 3D obrazu. A 83 procent návštěvníků začalo uvažovat o tom, že si 3D televizor pořídí, uvedl mluvčí společnosti LG Electronics CZ Martin Malý.

ČTĚTE TAKÉ: LG uvádí na trh „levnou“ plazmovou televizi s dotykovou obrazovkou

Dotazník, který vyplňovali návštěvníci putovního kamionu LG, začínal otázkou, zda zvažují koupi 3D televizoru. Pouze 17 procent respondentů na ni odpovědělo záporně. Podle Malého šlo často o diváky s oční vadou, kteří by efekt 3D nevyužili. 19 procent dotázaných uvedlo, že vlastní televizor mladší jednoho roku, nejvíc respondentů ale mělo televizní přijímač starší pěti let (přes 25 procent). Přitom televizory starší více než pěti let obvykle nemají ani digitální DVB-T tuner. To je skupina lidí, kteří budou brzy nakupovat televizor nový, tvrdí Malý.

BRAND24

Poslední otázka se týkala faktorů, které nejvíc ovlivňují spotřebitele při koupi televizoru. Mezi návštěvníky kamionu LG nezvítězila cena, 51 procent dotazovaných uvedlo, že je nejvíc zajímá nabídka funkcí nového přijímače. To, že jsou nové 3D televizory od LG u spotřebitelů oblíbené, potvrzují i nezávislé testy časopisu CHIP, který zkoumal 3D televizory tří značek. Výsledky testu ukázaly, že nejlépe hodnoceným televizorem byl model LG s polarizačním filtrem, pokračuje ve chvále značky LG její mluvčí.

Ve čtyřech z pěti disciplín televizor LG se umístil na prvním místě před závěrkovými modely Samsung a Panasonic, přičemž ve třech kategoriích je z uživatelského pohledu výrazně překonal, dodal Malý.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).