Hlavní navigace

Velikonoční TV tipy: pohádky, filmová klasika i Hanebný pancharti

1. 4. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 1, 15:15 – komedie Kristian - Na jaře 1939 byl natočen jeden z lepších filmů československé kinematografie – „Kristián“ (1939). Tato společenská komedii v režii Martina Friče vznikla podle francouzské divadelní hry „Kristian“. Hlavním hrdinou je úředník cestovní kanceláře Alois Novák (Oldřich Nový), který se jednou za měsíc vydává do „velkého světa“ baru Orient. Zde se také seznámí s mladou a bohatou Zuzanou Rendlovou (Adina Mandlová). Ta prohlédne jeho dvojí život a vrátí jej do reality po boku věrné manželky Mařenky (Nataša Gollová). Zuzanina snoubence Freda hrál v tomto filmu Raoul Schránil, stejně jako v několika dřívějších filmech. Československá komedie (1939)
  • Nova, 17:00 – pohádka Pyšná princezna - Král Miroslav se vydává do Půlnočního království, aby v převleku za zahradníka zbavil princeznu Krasomilu pýchy. Československá pohádka (1952)
  • Nova Cinema, 20:00 – akční scifi thriller Minority Report - John Anderton jednoho dne zjistí, že podle předpovědi tří jasnovidců, geneticky mutovaných lidí, kteří mají schopnost předpovídat vraždy, se má stát vrahem i on sám. Za každou cenu musí najít způsob, jak vizi změnit. Jenže netuší, že se stal obětí důmyslné pasti. Americký akční scifi thriller (2002)
  • CS Film, 20:00 – komedie Pehavý Max a strašidlá - Parodie na frankensteinovské příběhy. Příběh chlapce – sirotka, který se na toulkách světem ocitá na hradě barona Frankensteina, uprostřed světa záhadných, ale občas i trochu směšných strašidelných bytostí. Přestože je každá z nich zcela jiná, jedno mají všichni přece společné – cítí se osaměle a zoufale touží po troše lásky. Československo-západoněmecká komedie (1987)

  • TV Barrandov, 20:05 – pohádka Byl jednou jeden král - Byl jednou jeden král a ten si říkal Já První. Chtěl odevzdat vládu té ze tří dcer, která ho má nejraději. Drahomíra ho má ráda jako zlato, Zpěvanka jako zlato v hrdle a nejmladší Maruška jako sůl. Krále přirovnání k obyčejné soli rozhněvá, vyžene Marušku ze zámku a rozkáže všechnu sůl v království zničit. Brzy však zjistí, že bez soli se nedá žít, a uzná, že Maruška měla pravdu. Československá pohádka (1954)
  • Nova, 20:20 – pohádka Princezna se zlatou hvězdou - Myší kožíšek skrývá krásnou princeznu Ladu před králem Kazisvětem. Ani hlavní královský kuchař a kuchtíci v zámecké kuchyni prince Radovana nemají tušení, kdo jim pomáhá mýt nádobí. Československá komedie (1959)
  • ČT 2, 21:45 – životopisné válečné drama Spartakus - Historický velkofilm vyprávějící o vzpouře římských otroků, vedené v letech 74–71 před naším letopočtem, byl natočen podle stejnojmenného románu amerického spisovatele Howarda Fasta. Sledujeme v něm osudy vzpurného otroka Spartaka, od jeho osvobození z libyjských dolů, kdy je prodán trenérovi gladiátorů Batiatovi, za něhož musí bojovat v římské aréně. Tady se zamiluje do otrokyně Varinie. Jednou se ale Spartakus proti svému pánovi vzbouří a s družinou dalších gladiátorů prochází městy, hledají svobodu. Jeho armáda je stále silnější a postupně se přesouvá až na jih Itálie, kde chce překročit moře a vrátit se domů. Americké životopisné válečné drama (1960)
  • Prima Cool, 21:50 – válečné dobrodružné drama Hanebný pancharti - Na území ovládaném Spojenci se v průběhu druhé světové války formuje svérázná vojenská jednotka Panchartů, jejímž úkolem je dostat se mezi nacisty a nevybíravým způsobem likvidovat jejich elitu. Jedna z akcí se má odehrát i v pařížském kině. Svou pomstu zde plánuje i mladičká Shosanna. Americko-německý válečné dobrodružné drama (2009)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).