Hlavní navigace

Veletrh informačních technologií IFA na satelitu také v HDTV

29. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 7. 2009

Společnost SES Astra začne pravděpodobně od 28. srpna vysílat na svém kanálu Astra HD promo pořady s tématikou mezinárodního technického veletrhu IFA, který se bude konat od 4. do 9. září v Berlíně. Ten se, jak je již každoročním zvykem, soustředí především na televizi ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). I příspěvky na programu Astra HD promo proto budou v HDTV.

Návštěvníci veletrhu se mohou dále těšit na prezentaci nových produktů v oblasti spotřební elektroniky a domácích spotřebičů. Příspěvky budou k vidění každý den od 10 hodin ve formátu 1080i v podobě dvouhodinových bloků. Spolupráce s IFA TV přichází přesně v ten pravý čas. V současné době je vybaveno pro příjem HDTV 44 procent domácností v Evropě, uvedl generální ředitel německé Astry Wolfgang Elsässer. HDTV přináší až pětkrát vyšší rozlišení plus kvalitnější a ostřejší obraz a také realističtější bar­vy.

Zdroj: DiGITAL fernsehen

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).