Hlavní navigace

Vedoucí romského vysílání Českého rozhlasu požádala v Kanadě o azyl

3. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 6. 2009

Anna Poláková, vedoucí redaktorka romského vysílání Českého rozhlasu, požádala v Kanadě o azyl z důvodu neustálých útoků na svou rodinu a radikalizací společnosti. Server Digizone.cz o tom informovala mluvčí rozhlasu Eva Tichá. „Podle materiálů, které nechala Anna Poláková k dispozici, čelila její rodina v poslední době nevybíravým útokům. Uděláme po dohodě s právníky všechno proto, aby byly řádně došetřeny,“ uvedla ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu Hana Hikelová.

Sama Poláková se ke své žádosti o azyl v Kanadě vyjádřila v e-mailu, který včera zaslala vedení rozhlasu. V něm uvádí, že její žádost nijak nesouvisí s prací v Českém rozhlase. „To, že jsme se rozhodli požádat o azyl vůbec nesouvisí s mou prací v rádiu, ale neustálými útoky na mou rodinu a radikalizací společnosti,“ vysvětlila Poláková.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).