Hlavní navigace

Ve vedení TV Barrandov Kamila Spáčila střídá Vladimír Kuba

30. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
30. 1. 2008

Předseda představenstva společnosti Barrandov Studio Vladimír Kuba byl pověřený vedením připravované plnoformátové TV Barrandov. Na pozici televizního šéfa vystřídal Kamila Spáčila, který podle mluvčího stanice Janise Sidovského odchází z místa z rodinných důvodů. Vedoucí pozici v TV Barrandov zastával Kamil Spáčil od loňského března, kdy tuto funkci opustil současný výkonný ředitel televize Prima Petr Chajda.

Tipy C

Plnoformátová TV Barrandov plánuje zahájit vysílání do letošního září. Je ale možné, že to bude i dřív. Stanice je jednou z šestice televizí, které v dubnu 2006 získaly licence pro zemské digitální vysílání a jež o ně později vinou soudních sporů přišly. Od ledna 2008 si mohou tyto televize, mezi které patří i Febio TV, TV Pohoda, Óčko, Z 1 a RTA, požádat o tzv. kompenzační licence platné do doby ukončení analogového vysílání v České republice. Stanicím to umožnila novelizovaná legislativa. TV Barrandov si o kompenzační licenci požádala v polovině ledna jako první z celé šestky. Vlastníkem televize je přes společnost Barrandov Studio skupina Moravia Steel podnikatele Tomáše Chrenka.

Zdroj: ČTK

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).