Hlavní navigace

V těchto dnech se opět vyplatí sledovat televizní UHF pásmo

2. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 7. 2009

UVNITŘ FOTO Lovci digitálních a analogových televizních signálů by se měli mít v těchto dnech na pozoru. V redakci DigiZone.cz jsme si ověřili, že vždy těsně před bouřkou, a poté několik hodin po ní, byly zlepšené podmínky. Včera se vyplatilo sledovat zvláště digitální provoz v pásmu UHF. V Praze dosáhly podmínky maxima okolo půlnoci, kdy se pak DVB-T signál velmi rychle vytratil.

Kromě již běžně zachytitelných multiplexů z německých Drážďan na 36. a 39. kanálu a 45. kanálu z Polska, se objevily vůbec poprvé také signály na 27. a 29. kanálu. V první síti jsou vysílány stanice MDR Fernsehen (Sachsen), rbb Fernsehen (Brandenburg), WDR Fernsehen (Köln) a Bayerisches Fernsehen (Franken), náplň toho druhého je stejná. Löbau (27) vysílá s 50 kW a Drážďany se 100 kW. Na 42. kanálu se pak objevil analogový vysílač Wrocław – G.Ślęża, který šíří program TVP Info.

Ukázka z vysílání kanálu TVP Info zachyceného v Praze. Foto: autor

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).