Hlavní navigace

V pátek čeká diváky DVB-T velké přelaďování set-top-boxů

29. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 10. 2008

Během pátečního spouštění multiplexů 1 a 2 v oblastech, kde dosud vysílá přechodná zemská digitální síť A s programy České televize, Novy a Českého rozhlasu, si budou muset ti diváci, kteří již přijímají digitální televizi pozemní cestou, přeladit set-top-boxy. Konkrétně se to týká diváků v Praze a středních Čechách, v Brně a okolí, na Ostravsku, Plzeňsku, Ústecku a Domažlicku.

BRAND24

Pro bezproblémové sledování digitální televize musí divák po zapnutí televizoru spustit na set-top-boxu automatické hledání programů, jako kdyby jej zapojoval poprvé. Do přijímače se pak načtou nové vysílací kanály digitálních sítí s novou programovou nabídkou. Poměrně komplikovanější úpravy čekají ty diváky, kteří přijímají zemskou digitální televizi prostřednictvím společných televizních antén (STA).

Rady, jak upravit STA pro digitální příjem televize, vydal server DigiZone.cz již loni v tomto článku. Na stejné téma připravujeme další text, v němž odborník na STA odpoví na dotazy čtenářů. Tento článek vyjde ještě do konce tohoto týdne. Veškeré informace o vysílacích kanálech a technických parametrech digitálního vysílání v jednotlivých oblastech České republiky najdete ve stálé příloze DigiZone.cz Digitální televize v regionech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).