Hlavní navigace

V multiplexu 4 začala vysílat Active TV, na satelitu distribuci přerušila

1. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Active TV je dlouhodobě v hledáčku vysílací rady. Na jejím posledním zasedání obdržel provozovatel čtyři pokuty v celkové výši 1,050 milionu korun.

Ostravský podnikatel Radim Pařízek získal prostřednictvím své společnosti Digital Broadcasting do multiplexu 4 pravděpodobně nového zákazníka. V jeho zemské digitální síti se překvapivě objevila stanice Active TV, která ve stejnou dobu přerušila své šíření prostřednictvím satelitní pozice 23,5 stupně východně, družice Astra 3B. Jde tak již o desátou programovou pozici, která se v některých lokalitách v multiplexu 4 může objevit. Není tak vyloučeno, že věštecká a ezoterická televize z éteru nezmizí úplně, ale soustředí se na šíření v regionálních multiplexech. Před několika týdny ukončil program šíření v síti 3.

BRAND24

Aktuální přehled vysílaných kanálů v pražské verzi multiplexu 4 Radima Pařízka
Autor: repro foto multiplex 4

Aktuální přehled vysílaných kanálů v pražské verzi multiplexu 4 Radima Pařízka

NEPŘEHLÉDNĚTE: Konec Active TV? Rada pro vysílání jí uložila pokuty za víc než milion korun

Active TV je dlouhodobě v hledáčku vysílací rady. Na jejím posledním zasedání obdržel provozovatel čtyři pokuty v celkové výši 1,050 milionu korun. Za největší prohřešek přitom označila odvysílání teleshoppingového bloku na erotickou zpoplatněnou telefonickou linku, který obsahoval sexuální praktiky, a do vysílání se dostal mezi pátou a šestou hodinou ráno loni 19. května. Tento audiovizuální obsah byl zařazen do vysílání bezprostředně před 6. hodinou ranní, kdy se již předpokládá, že televizi sledují děti, a kdy některé televizní programy orientují své vysílání zejména na dětské diváky nejnižší věkové kategorie, vysvětlila vysílací rada v tiskové zprávě ze svého úterního zasedání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).