Hlavní navigace

V Maďarsku vysílá speciální povodňové rádio, v éteru vydrží měsíc

13. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Cílem rozhlasové stanice je zprostředkovat jejím posluchačům minutu po minutě aktuální dění na vodních tocích v Maďarsku, které zastihly katastrofální záplavy.

Speciální tematickou rozhlasovou stanici, která se bude ve svém vysílání věnovat pouze zpravodajství o povodních v Maďarsku, spustil v neděli 9. června tamní veřejnoprávní rozhlas. Instituce o tom informuje na svých webových stránkách. Rozhlasová stanice se jmenuje Árvíz FM (doslova Povodeň FM) a v rozhlasovém éteru vydrží po dobu jednoho měsíce. Naladit je ji možné na 16 VKV kmitočtech po celém Maďarsku včetně Budapeště, Gyóru, Pécse, Sopronu a řady dalších lokalit. Jak upozornil server Rádia.sk, jde o frekvence, které získal dočasně Maďarský rozhlas po stanicích Neo FM a Sláger Radio.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: ČT poprvé naostro zkouší Krizovou mapu Česka. Monitoruje na ní povodně

Cílem stanice je nabídnout kontinuální zpravodajství a aktuální informace o povodňové situaci. Dunajem teče historická povodeň a pro nás tato situace představuje větší výzvu, než kdy dříve. Chceme zajistit ochranu obyvatel všech měst a vesnic podél této řeky, napsal na svém webu maďarský veřejnoprávní rozhlas. Posluchač této stanice má získat aktuální informace minutu po minutě a referovat také o práci jednotlivých složek státu, a to nejen záchranářů, ale například i vojáků. Ve svém vysílání se tématu povodní věnovala v minulých dnech i veřejnoprávní ČT 24, což ji dostalo v celodenním podílu i nad 20% hranici.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).