Hlavní navigace

V Havlíčkově Brodě je ustavující schůze Asociace regionálních a lokálních televizí

15. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Krátce po sobě vzniká již druhá organizace regionálních televizí v Česku. Začátkem roku začala pracovat Asociace krajských televizí.

Ustavující schůze nové Asociace regionálních a lokálních televizí dnes probíhá v Havlíčkově Brodě. Organizace má sdružit menší regionální a lokální televizní stanice, které nemají ambici pokrývat svým signálem větší územní celky. Serveru DigiZone.cz to řekla jedna ze zakladatelek asociace, ředitelka satelitní regionálnítele­vize.cz Eva Stejskalová. Obdobné sdružení krajských televizí nedávno založila pražská televize Metropol a další tři větší regionální studia.

K TÉMATU: TV Metropol, TV Polar a Genus Plus založily Asociaci krajských televizí

„Cílem Asociace regionálních a lokálních televizí je mimo jiné podpora vzájemné spolupráce mezi regionálními televizemi, výměna zpravodajských příspěvků a zkušeností, dále vytvoření a rozvoj jednotného mediálního prostoru a společných distribučních kanálů, či zajištění kvalitního právního zastoupení členům sdružení,“ přiblížila Stejskalová. Sdružení je podle ní již registrováno u Ministerstva vnitra, dnes si na ustavující schůzi zvolí své vedení.

ČTĚTE TAKÉ: Multiplex 4 nabídne regionalizaci po krajích. Do června spustí 10 nových lokalit

Regionální televizní vysílání letos v Česku prožívá svůj boom. Po rozhodnutí televize Prima, která na Nový rok ukončila vysílání podle staré licence a zbavila se tak povinnosti pouštět do svého celostátního programu větší regionální televize, se musela všechna regionální studia osamostatnit. Ta největší začala vysílat samostatně v multiplexu 3 a vytvořila si Asociaci krajských televizí, menší studia čekají na nabídku nového provozovatele multiplexu 4, který slibuje nižší ceny za distribuci signálu a pokrytí větších měst.

BRAND24

NAPSALI JSME: regionalnitele­vize.cz zahájila na satelitu Astra 3B ostré vysílání

Právě provozovatel multiplexu 4, ostravská společnost Digital Broadcasting, za níž stojí Radim Pařízek a Vladimír Železný, připravuje vlastní projekt centrálního programu TV Regio, do něhož by se mohly regionální a lokální televize připojovat v rámci multiplexu 4. Konkrétní cenovou nabídku a mapy pokrytí chce Digital Broadcasting zveřejnit do dvou týdnů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).