Hlavní navigace

V červenci dojde k přeladění čtyř německých DVB-T vysílačů

29. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
29. 4. 2009

V březnu jsme vydali na DigiZone.cz informaci, která se týkala přeladění některých německých vysílačů z pásma VHF do UHF. Nyní vypluly na povrch další známé skutečnosti. Budou se týkat bavorských vysílačů München/Olympiaturm a Wendelstein. Druhý z nich je přitom možné zachytit i na území České republiky. Přelaďovat se bude z kanálu E10 na kanál 54.

BRAND24

Ke změnám už dojde za pár měsíců, konkrétně 15. července. Tato operace se týká multiplexu s kanály ARD – Das Erste, arte, PHOENIX a EinsPlus. Nebude přitom zajištěn žádný paralelní provoz, aby si měli diváci šanci set-top-boxy přeladit. Ke změně dojde naráz. Dále dojde k přeladění vysílačů Nürnberg/Fernseh­turm a Dillberg z kanálu E6 na nový kanál 55. Na druhé jmenované lokalitě navíc dojde ke změně polarizace z horizontální na vertikální.

Kromě již plánovaných vysílačů Hohe Linie, Hoher Bogen a Brotjacklriegel dojde v nejbližších letech také k přeladění z pásma VHF do UHF v lokalitě Würzburg. Od 24. června bude z lokalit München/Olympi­aturm, Wendelstein, Nürnberg/Fernseh­turm a Dillberg vysílána informační lišta, která bude divákům oznamovat nutnost přeladit si svůj set-top-box či spustit automatické vyhledávání. Na celou operaci tak budou mít lidé přesně tři týdny. Za překlad zprávy z německého bulletinu děkujeme Pavlu Bártovi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).