Hlavní navigace

Už jde do tuhého. Soud zakázal šíření TV Markíza v ČR

16. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

AKTUALIZOVÁNO – Společnost Markíza-Slovakia, s. r. o., získala předběžné opatření zakazující nelegální šíření jejích programových služeb na území České republiky.

AKTUALIZOVÁNO, 19:50 hod.: Na dotazy týkající se mj. znění předběžného opatření či soudu, který ho vydal, odpověděl Lukáš Kočišek, PR manažér Markíza-Slovakia, následovně: Dobrý deň p. Herwig, žiaľ, nebudeme špecifikovať žiadne detaily nad rámec tejto tlačovej správy.

Televizní stanice Markíza je v Česku šířena bez souhlasu vysílatele a skupina Markíza na to jednotlivé distributory upozorňuje (upozorňovala) a požaduje (požadovala) vyřazení stanice z jejich nabídky. Jako alternativu jim od ledna 2016 nabízí kanál Markíza International, který vysílá od 1. února a u kterého má vyřešena vysílací práva.

Podobná situace, ale z opačné strany, nastává s kanály skupiny Nova, které jsou nelegálně šířeny na území Slovenské republiky. Zde je distributorům nabízena mezinárodní stanice Nova International.

K TÉMATU: Nova International obdržela licenci pro Česko i Slovensko

Markíza se dohodla s APKT na šíření programu Markíza International v ČR

Voyo zavádí stanici Markíza International. Šalamounsky

Markíza International už brzy na Skylinku. Datum je ale nejasné

BRAND24

Sme radi, že súd uznal naše argumenty o protiprávnosti šírenia našich staníc v Česku. Sme presvedčení, že uznávanie práv vysielateľa musí byť rešpektované rovnako ako akýkoľvek iný typ práv,  říká generální ředitel Markíza Group Matthias Settele.

Rozhodnutí českého soudu a vydání předběžného opatření je jasným důkazem, že naše strategie v České republice, stejně tak jako na Slovensku, kde podnikáme stejné kroky, je správnou cestou. Nadále budeme dál pokračovat v našem cíli zastavit přeshraniční vysílaní stanic skupiny Nova bez našeho souhlasu, dodává Petr Horák, ředitel sekce nových projektů skupiny Nova.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).