Hlavní navigace

Uvedena 3. generace aplikace iRadio. Na pořad se můžete nechat upozornit nebo si ho i stáhnout

24. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČRo
UVNITŘ GALERIE – Český rozhlas připravil novou mobilní aplikaci iRadio, v níž je možné sledovat všechny jeho celoplošné, regionální i speciální stanice.

Aplikace opět určená pro operační systémy Android a iOS se jmenuje stále stejně, a pokud ji už ve svém mobilu máte, stačí ji pouze aktualizovat. Pak uvidíte novinky jako audioarchiv s možností stahování pořadů, přístup na webové kamery, program a mimo jiné také playlisty.

Některé nové možnosti už ostatně veřejnoprávní rozhlas představil u aplikace pro stanici Radio Wave, o které jsme vás informovali asi před měsícem. Právě na ní se testovala zátěž všech doprovodných služeb, které pomáhají s multimedializací rozhlasového programu na webu a v digitálním vysílání DAB+.

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas uvedl novou mobilní aplikaci pro Radio Wave

Český rozhlas v digitální době a bez analogové nostalgie

Nové mobilní iRadio jsme vybavili tolika funkcionalitami, že ho posouváme až na hranici webu. Vše ale poskytujeme v nejjednodušší podobě, aby se uživatelé v množství stanic Českého rozhlasu a v širokém spektru jejich doprovodných služeb zorientovali i na malém mobilním zařízení. Naši moderátoři jsou tak k vidění přímo při vysílání, do svého smartphonu si uživatelé mohou nahrát pořady na cestu metrem i letadlem nebo mohou na mobilu namluvit a poslat audiopříspěvek redakci, uvedl ředitel Nových médií Českého rozhlasu Alexandr Pícha.

Pokud se na nové vlastnosti podíváme podrobněji, uvidíme například volbu oblíbené stanice (přesune se v nabídce na první místo – viz galerie), přehrávání ve vysoké nebo v datově úsporné kvalitě, možnost sledovat videostream z vysílacího studia v HD a podívat se na program všech stanic na aktuální a nadcházející den. Je tu také volba pro zaslání upozornění na zvolený program.

BRAND24

Jak už bylo řečeno, aplikace dovoluje i přístup do audioarchivu jednotlivých pořadů s možností nahrát je a sdílet, k vidění jsou také – u vybraných stanic – playlisty odehraných písniček, novinky, recenze a další články a je tu i možnost odeslat do redakce vzkaz třeba i v podobě audiozprávy.

„Nové iRadio“ nyní poskytuje tyto služby na mobilních zařízeních pro všech více než 20 stanic a další speciální projekty veřejnoprávního rozhlasu. Aplikace byla vyvinuta ve spolupráci se společností Flow Media a je k dispozici zdarma v obou obchodech, tj. v App Store i Google Play/Store.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).