Hlavní navigace

UPC na Slovensku testuje v kabelech programy HBO HD a Voom HD

15. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 4. 2008

Digitální kabelová televize UPC na Slovensku rozšířila základní programovou nabídku o jedenáct nových stanic a testuje vysílání dvou programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV): HBO HD a Voom HD. Informoval o tom mluvčí slovenské UPC Jaroslav Kolár.

Základní programové balíčky Digital Basic a Digital Exklusive posílily stanice TV Paprika, TV Deko, Zone Reality, Jetix, BeBe TV, CNN, BBC World, TV5 Monde, EuroNews, Deutsche Welle a CNBC. Měsíční poplatky za příjem UPC Digital se tímto rozšířením nijak nemění, dodal Kolár. Jmenované programy se nedávno objevily také v nabídce české UPC.

BRAND24

Co se týká HDTV, testy jsou neveřejné a diváci na pozicích HBO HD a Voom HD uvidí jen názvy těchto stanic. Oba dva programy úspěšně prošly první fází testování. V druhé fázi se bude testovat vysílání těchto programů v síti UPC. O termínu oficiálního uvedení těchto programů do nabídky, stejně jako o uvedení nových HD set-top-boxů, bude společnost informovat později, dodal Kolár.

Česká UPC nabízí v digitální kabelové televizi hned tři programy HDTV: National Geographic HD, Voom HD a HBO HD. Pro jejich příjem operátor pronajímá set-top-box Handan CV-7000 HD bez pevného disku pro nahrávání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).